Przepis

suszenie chleba
10 min
suszenie chleba

1. 200 g chleba kroimy na kawałki lub rwiemy. Wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 140 stopni C. Powinien się wysuszyć, nie przypiec. 1-1,5 kromki odkładamy do przygotowania grzanki.

podsmażanie
10 min
podsmażanie

2. Cebulę podsmażamy na tłuszczu razem z czosnkiem.

gotowanie
10 min
gotowanie

3. Zeszkloną cebulę przekładamy do garnka. Dodajemy wysuszony chleb i zalewamy bulionem. Doprawiamy papryką i kminkiem. Gotujemy 10 minut.

blendowanie i serwowanie
10 min
blendowanie i serwowanie

4. Zupę blendujemy na krem. Dodajemy 2/3 startego żółtego sera i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pozostały ser rozkładamy na odłożonej kromce chleba i zapiekamy ją w 200 stopniach C aż ser się zarumieni. Podajemy.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Owies
Owies
Ziarno owsa jest bogate w wartości odżywcze – idealnie uzupełnia zdrową i zróżnicowaną dietę. Owies jest stosowany do produkcji popularnych wegańskich napojów roślinnych.
Dowiedz się więcej