Newsletter
Dziękujemy za rejestrację w newsletterze.
Wkrótce otrzymasz od nas pierwsze wiadomości
Podany email już istnieje w naszej bazie.
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Nie umknie Ci już żaden ciekawy przepis! Nasz smakowity newsletter
to regularna porcja wpisów z bloga, które zaspokoją Twój głód
kulinarnych inspiracji. Wystarczy, że podasz swoje imię i adres e-mail:
Podaj prawidłowy adres email.
Podaj swoje imię.
Akceptacja regulaminu jest obowiązkowa
Zgoda na przetwarzania danych jest obowiązkowa
Trwa zapisywanie...
Wiosenne witaminy

Nowalijki to pierwsze, młode warzywa, które zbiera się wczesną wiosną. Do najpopularniejszych z pewnością można zaliczyć rzodkiewki, rzeżuchę, szczypiorek, czy natkę pietruszki. Z pewnością każdy z Was wie, że nowalijki można uprawiać samemu w domu, w kuchni, na parapecie. Ale czy każdy z Was próbował posadzić chociażby rzeżuchę? Najwyższa pora, aby to zmienić! :)

Jeśli marzy Wam się zielony szczypiorek połóżcie średniej wielkości cebulę na kawałku zwilżonej wodą waty. Możecie również użyć wilgotnej gazy. Sadzenie rzeżuchy jest jeszcze prostsze - wystarczy na kawałku waty rozsypać nasiona i dbać, aby były codziennie zraszane wodą. Po kilku - kilkunastu dniach możemy cieszyć się efektami naszej pracy. A ile przy tym zabawy! :)

Jeśli zależy Wam na prawdziwej porcji zdrowych witamin, warto zadać sobie nieco trudu i samodzielnie wyhodować je na swoim parapecie :) Takie wiosenne, zielone nowalijki idealnie nadają się do kanapek, surówek, czy do przyozdabiania pieczywa posmarowanego Smakowitą.

Spróbujcie! :)

Wasze komentarze:

Napisz komentarz:

Oceń przepis:

Subscribe to our newsletter

FreshMail.pl