Przepis

wyrabianie
5 min
wyrabianie
1. Pomieszaj ze sobą wszystkie składniki i zagnieć w jednolitą masę.
wyrastanie
480 min
wyrastanie
2. Umieść ciasto w wyłożonej papierem do pieczenia foremce o długości 20 cm. Przykryj foremkę materiałową szmatką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na noc (co najmniej 8 godzin).
pieczenie
40 min
pieczenie
3. Przed upływem czasu wyrastania rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz ok. 35-40 minut, aż zbrązowieje z góry. Wyjmij ciasto z foremki i papieru i ostudź na wyciągniętej z piekarnika kratce.
Smakowita de Luxe
Smakowita de Luxe
Kromka świeżego chleba z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem, a do tego Smakowita de Luxe. Dobro z ziaren!
Więcej o tym wariancie
Pszenica
Pszenica
Uniwersalne i bardzo lubiane w Polsce ziarno, o niezwykle przyjemnym słodko-orzechowym smaku. Mąka pszenna to nieodzowny element każdej kuchni, są w szczególności cenione wśród miłośników domowych …
Dowiedz się więcej