Przepis

przygotowywanie składników
4 min
przygotowywanie składników

1. Ziarna, płatki, bakalie i sól mieszamy ze sobą. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy (można zastąpić masłem klarowanym) z miodem. Studzimy. Jajka ubijamy mikserem na pianę.

mieszanie składników
mieszanie składników

2. Dodajemy olej z miodem oraz jajka do suchych składników, całość dokładnie mieszamy.

formowanie
32 min
formowanie

3. Formę keksówkę (12x24cm) wykładamy pergaminem, przekładamy do środka masę i dokładnie ją ugniatamy. Zostawiamy na minimum, 30 minut, aby w tym czasie składniki się ze sobą dokładnie połączyły.

pieczenie
40 min
pieczenie

4. Po tym czasie wkładamy keksówkę do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20 minut w 160 stopniach. Następnie odwracamy formę dnem do góry i przerzucamy podpieczony chlebek na blachę z pergaminem. Pieczemy przez kolejnych 20 minut.

Smakowita Owsiana
Wyobraź sobie delikatny smak owsa, idealnie kremową konsystencję i moc odżywczych ziaren.
Więcej o tym wariancie
Ziarna słonecznika
Ziarna słonecznika
Wyjątkowo smakowite ziarna o naturalnie orzechowym smaku, które dzięki prażeniu stają się bardziej intensywne.
Dowiedz się więcej